Proč ČSSD pravděpodobně sestoupí z extraligy

27. 09. 2021 6:15:43
Blíží se podzimní kvalifikace, ve které půjde některým týmům o hodně. Jednotlivé týmy už zveřejnily své soupisky, a tak se pojďme podívat blíže na tým „červených mikin“ z Lidového domu, jemuž se dávají jen malé šance na úspěch.

Samotná příprava týmu ČSSD bohužel neproběhla ideálně. Tým provázely od začátku přípravy skandály a neshody. Už samotné rozhodnutí z roku 2017 hrát extraligu ve společném týmu s průhonickým klubem FC Agrofert vzbudilo značné emoce, protože to znamenalo porušení fair play i slibu svým skalním fanouškům, který jim dalo vedení klubu jen několik dní předtím. Nakonec ale užší realizační tým ČSSD rozhodl, že vytvoří jeden tým s klubem trestně stíhaného slovenského miliardáře a nechá se dokonce podporovat i týmem „rudých třešní“, i když tím vědomě porušil rozhodnutí klubové rady z Bohumína z roku 1995.

Navíc do přípravy zasáhl covid, což přineslo týmu další problémy. Diváci nejprve viděli velkou děkovačku na letišti soudruhům z čínské ligy, a pak i neustálé okopávání kotníků s hráči průhonického klubu. Právě v té době se změnila i barva klubu ČSSD - místo oranžového dresu jednou nastoupil kapitán Hamáček v červené mikině. Přestože tato změna nepřinesla zlepšení neslané a nemastné hry, přece lze upozornit na jeden světlý moment, kdy kapitán Hamáček vykázal ze stadionu velkou skupinu ruských pozorovatelů z jejich tréninkového střediska v Praze. Bohužel se začalo vzápětí spekulovat o cestě/necestě Jana Hamáčka pro podpůrné prostředky Sputnik do Moskvy, za které údajně sliboval ovlivnit zápas ve Vrběticích, což nakonec skončilo úplným výbuchem.

A dokonce ani volba staronového kapitána se příliš nepovedla - jeden dosti populární hráč se totiž pokusil poukázat na výkonnostní propad týmu a demokraticky vystřídat kapitána Hamáčka, za což byl okamžitě demokraticky vyřazen ze soupisky.

Jak je tedy na tom ČSSD dnes? Základní sestava je sice stabilní, ale jen za cenu, že byli donuceni odejít někteří klíčoví hráči. Kapitán Hamáček se ještě pokusil zvrátit nepříznivý vývoj a posílit tým nepříliš úspěšným hráčem ekotýmu Zelených Matějem Stropnickým. Ten okamžitě nastoupil na hřiště, kde vytvořil útočnou dvojici Maláčová-Stropnický. Ta je sice od té doby jako „hustá dvojka“ soupeřům spíše k smíchu, o to více ale děsí platící diváky a ekonomické experty. Navíc je téměř stále v postavení mimo hru – viz známý případ z Krupky, kde si M+S dokonce oblékli dresy AC Státní úřad inspekce práce, a pokoušeli se vniknout na cizí hřiště a tam skórovat. Velmi zoufale pak také vyznívá „youtuberské“ snažení této dvojice, kde například jejich poslední úvahy o řešení bytové politiky až nutí k myšlence, zda si tým ČSSD vytvořením „husté dvojky“ neklade za cíl alespoň pobavit diváky a pokračovat tak v tradici komických dvojic. V těchto dvojicích ale vždy jeden hrál většího hlupáka, což ve dvojici M+S nelze bohužel rozeznat.

Navíc Jana Maláčová nesplnila hlavní (a v podstatě jediný) úkol, se kterým jí tým ČSSD nominoval do základní sestavy. A sice, že bude skórovat reformou pozápasové péče tak, aby důchody všech vysloužilých sportovců, fanoušků i diváků byly trvale udržitelné. Místo toho se vymlouvá na složité podmínky přípravy kvůli covidu, špatně nahrávající spoluhráče z FC Agrofert (zejména A.Schillerovou zvanou Dluhový diblík) nebo na hráče na střídačce. Z rozhovoru s novináři se stala již legendární žádost, aby jí nekladli plytké otázky.

Také nápad Jany Maláčové, aby byla od nového roku vyplácena všem bafuňářům (ze státní správy) odměna 3000 Kč, je poněkud nereálná, protože liga už nemá žádné peníze a je zadlužená. Vždyť i FC Barcelona se musela kvůli zadlužení klubu zbavit své hvězdy Messiho, aby své dluhy konsolidovala. Je třeba si ale přiznat, že za Janu Maláčovou by do ligové pokladny těžko doputovala jen jediná koruna.

Pokud to shrneme, pak tým ČSSD jde do podzimní kvalifikace značně oslabený, a kromě Jana Hamáčka a husté dvojky M+S téměř neviditelný. Outsiderem se stal především kvůli neférovému způsobu hry, minimální odvaze a odpovědnosti, a přihrávkami často jen na vlastní straně hřiště. Na vině je ale i nedostatek kvalitních a zkušených hráčů, kteří nehrají jen pro peníze.

Pokud se týmu nedaří a prohrává skoro každý zápas, je nezbytné něco změnit – herní taktiku, hráče nebo trenéra. Nemá-li ale klub ke změně odvahu, pak nelze očekávat nic jiného než jeho neúspěch, respektive sestup do nižší ligy. To nyní reálně hrozí týmu z Lidového domu, kterému v blížící se kvalifikaci evidentně věří jen velmi málo sázkařů.

Autor: Ivan Chválny | pondělí 27.9.2021 6:15 | karma článku: 39.56 | přečteno: 5380x

Další články blogera

Ivan Chválny

Český Absurdistán aneb Babišova posedlost komprem

Andreji Babišovi se podařilo získat opět značnou mediální pozornost mailem s úkolem získat citlivé údaje o členech rodiny ministra Lipavského. Proč ale jsou všichni tak "překvapeni a rozhořčeni", když vlastně nejde o nic nového?

13.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 40.73 | Přečteno: 3939 | Diskuse

Ivan Chválny

Český Absurdistán a dehonestace prezidentského úřadu

Po prezidentu Havlovi, který byl spisovatelem absurdních dramat, jsme měli nyní prezidenta, který absurdní hry sám režíroval a často v nich i vystupoval v hlavní roli. Prvně jmenovaného nám svět záviděl, toho druhého již nikoliv.

9.3.2023 v 3:59 | Karma článku: 41.37 | Přečteno: 6918 | Diskuse

Ivan Chválny

Proč nebudu volit A. Babiše

Protože J. Čumpelík neotevřel diskuzi pod svým blogem "Přes 7 let urážek. Omluví se dnes někdo z nich Andreji Babišovi a jeho rodině?", budu svůj názor prezentovat samostatným blogem.

11.1.2023 v 13:14 | Karma článku: 34.32 | Přečteno: 1219 | Diskuse

Ivan Chválny

Pane Lipavský, na MZV cosi smrdí

Přes nevůli prezidenta Zemana se ministr Lipavský ujal své funkce. Musím ale otevřeně přiznat, že k jeho působení na MZV jsem značně skeptický.

7.2.2022 v 4:14 | Karma článku: 16.41 | Přečteno: 916 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 9.99 | Přečteno: 175 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 351 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.66 | Přečteno: 240 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.86 | Přečteno: 660 | Diskuse
Počet článků 22 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1857

Zajímá mě veškeré dění ve společnosti, zejména pak politika a fungování státní správy, ve které jsem 30 let pracoval. Věřím v lidskou slušnost a jen těžko se vyrovnávám s lidskou hloupostí spojenou s arogancí a beztrestností při porušování zákonů.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...