Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak jsem to nakonec hodil SPOLU!

A nemohl jsem jinak. Byla to pro mě jediná možná volba, jak se i nadále beze studu dívat ráno do zrcadla, ale i do očí svým dětem i rodičům. 

Tyto volby byly o zásadní otázce – chtějí voliči pokračování politiky reprezentované Andrejem Babišem nebo chtějí změnu?!

Ti, kteří volili hnutí ANO Andreje Babiše, prokázali svou absenci morálky a intelektu, což tvrdím s plným vědomím takto ostrého hodnocení jeho příznivců. Nevadí jim totiž nepřetržitá řada „selhání“ Andreje Babiše - střet zájmů potvrzené EU, ohýbání i porušování zákonů, kauza Čapí hnízdo, prokazatelné lži, naprostý chaos při zvládání covidové krize, tisíce mrtvých v důsledku jeho politických zájmů (zpolitizované rozvolnění před loňskými volbami i před vánočními svátky), únos vlastního syna, Faltýnkův deníček, nesplnění volebních slibů - např. prioritní důchodová reforma, trafika pro tragickou loutku Adama Vojtěcha, papalášství Milana Hniličky, drancování státního rozpočtu na úkor příštích generací, další bujení státní správy a její kolonizace, personální neschopnost (během 4 let výměna 14 ministrů), souhlas premiéra s Green Dealem a v neposlední řadě i kauza Pandora Papers. A to samozřejmě uvádím jen vybraných pár selhání.....

Proč ale něco vysvětlovat, když se všechno dá odmítnout či "univerzálně" vysvětlit neúspěchy tak, že všechno je to program AntiBabiš nebo že za vše může Kalousek (resp. opozice), popř. že pokud by vládnul někdo jiný, tak by to URČITĚ dělal hůř. Takto primitivní odpovědi ale mohou stačit pouze slaboduchému člověku (tj. slaboduchost je IQ pod úrovní 90, a těch je cca 25 % obyvatel). Ten také uvěří demagogii, že vám někdo násilně nastěhuje do bytu syrské uprchlíky.

V nedávno zveřejněném blogu věnovanému Pandora Papers  jeho autor adoruje premiéra, jak je šikovný, když si dokáže šikovně „ošéfovat“ svůj byznys přes offshorové společnosti. Přitom přehlíží takovou amorálnost, že premiér veřejně lhal v parlamentu, že žádné offshory nevlastní a sám napadal takové transakce. Co je ale ještě víc zarážející, je tvrzení autora, že se s tím nedá nic dělat. Protože se nemohu ani nechci smířit s tím, že by tady byla vrstva prolhaných a nedotknutelných "politických šmejdů", proto jsem volil změnu.

Každý může přešlápnout. Alespoň průměrný občan nepostižený ztrátou paměti ale vnímá, že když je těch přešlapů nepřetržitá řada, pak jde o systémové pohrdání  principů demokratického státu. Většině odpůrců Andreje Babiše proto nejde ani tak o jeho osobu, ale především o to, že jeho politika představuje vážné ohrožení demokracie, propojování byznysu s velkou politikou, ovládání médií, kolonizaci státní správy či získání vlivu nad soudním systémem.

Je třeba respektovat fakt, že každý občan (plnoletý a svéprávný) má volební právo, přitom není bohužel důležitá jeho inteligence. Hlas univerzitního profesora či podnikatele odvádějícího milióny na daních má při volbách stejnou váhu jako hlas nepřizpůsobivého občana, který na společnosti pouze parazituje. Přesto tyto volby ukazují, že kromě těch, kteří nejsou schopni prohlédnout lži a demagogii a/nebo pohrdají morálkou, existuje dost těch, kteří si přejí návrat morálky a slušnosti do politiky.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivan Chválny | sobota 9.10.2021 18:30 | karma článku: 20,60 | přečteno: 581x
  • Další články autora

Ivan Chválny

Český Absurdistán aneb Babišova posedlost komprem

Andreji Babišovi se podařilo získat opět značnou mediální pozornost mailem s úkolem získat citlivé údaje o členech rodiny ministra Lipavského. Proč ale jsou všichni tak "překvapeni a rozhořčeni", když vlastně nejde o nic nového?

13.3.2024 v 15:50 | Karma: 40,75 | Přečteno: 4001x | Diskuse| Politika

Ivan Chválny

Český Absurdistán a dehonestace prezidentského úřadu

Po prezidentu Havlovi, který byl spisovatelem absurdních dramat, jsme měli nyní prezidenta, který absurdní hry sám režíroval a často v nich i vystupoval v hlavní roli. Prvně jmenovaného nám svět záviděl, toho druhého již nikoliv.

9.3.2023 v 3:59 | Karma: 41,37 | Přečteno: 6949x | Diskuse| Politika

Ivan Chválny

Proč nebudu volit A. Babiše

Protože J. Čumpelík neotevřel diskuzi pod svým blogem "Přes 7 let urážek. Omluví se dnes někdo z nich Andreji Babišovi a jeho rodině?", budu svůj názor prezentovat samostatným blogem.

11.1.2023 v 13:14 | Karma: 34,32 | Přečteno: 1221x | Diskuse| Politika

Ivan Chválny

Pane Lipavský, na MZV cosi smrdí

Přes nevůli prezidenta Zemana se ministr Lipavský ujal své funkce. Musím ale otevřeně přiznat, že k jeho působení na MZV jsem značně skeptický.

7.2.2022 v 4:14 | Karma: 16,66 | Přečteno: 917x | Diskuse| Politika

Ivan Chválny

Jak (ne)funguje státní správa aneb zpráva NKÚ o hospodaření MZV

Jako občané máme zákonem danou povinnost platit daně, z nichž je následně financován provoz státu, resp. jeho úřadů. Tyto úřady pak musí s penězi daňových poplatníků hospodařit "s péčí řádného hospodáře". Je tomu tak ale skutečně?

28.1.2022 v 3:09 | Karma: 22,59 | Přečteno: 432x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 40,75
  • Průměrná čtenost 1862x
Zajímá mě veškeré dění ve společnosti, zejména pak politika a fungování státní správy, ve které jsem 30 let pracoval. Věřím v lidskou slušnost a jen těžko se vyrovnávám s lidskou hloupostí spojenou s arogancí a beztrestností při porušování zákonů.

Seznam rubrik