Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Na "creme de la creme" musíme současně zapomenout "septik de la septik" - to je dnešní doba ve vládě.

1 0
možnosti
Foto

Trefné přirovnání. Díky:-)

1 0
možnosti
Foto

Volební program ANO byl přeci: bude Líp!

A je vidět že si volební program plní. Některým je rozhodně líp. A o dost.

Vám karma R^.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za shovívavé hodnocení. Nedávno jsem slyšel vtip, že když Andrej Babiš vyhlašoval program "Bude líp", tak měl dva papíry - na jednom měl body toho programu a na druhém jména těch, kterých se to bude týkat...:-)

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za pochvalu:-).

0 0
možnosti
PP

Jémináčku, tady je zase morálních, čistých a spravedlivých. Proč objektivně nenapíšete, že velkou část nemovitostí Arenberger zdědil po rodičích ? Trošku to ve mně vyvolalo vzpomínku, jak jsme kdysi, ještě za minulého režimu s otcem (který je lékař a přestože letos oslaví osmdesát, stále, byť na poloviční úvazek, slouží) zaskočili do místní hospůdky na pivo. A tam popelář Houfek, jak uviděl taťku, hned hulákal přes celej lokál. "Tak sis prej nahrabal doktůrku na barák" a dál tam pak něco plkal o "Inteligentech, co vokrádaj dělnickou třídu" a podobný moudra. Podotýkám, že otec vilku zdědil po prarodičích a jenom jsme ji tehda trochu a vzhledem k době převážně svépomocí opravili.

1 1
možnosti
LV

Tak to je mi Vás líto.

Potíž je v tom, že problém není v těch nemovitostech, ale v tom majetkovém přiznání. A v tom, že pan doktor Arenberger z titulu ředitele nemocnice vyzobával lukrativní zakázky původně pro nemocnici, které přihrál do své firmy, takže nemocnice místo aby vydělávala pro stát, naopak od státu inkasovala další peníze, protože pan doktor si mastil kapsu. Ne proto, že to je doktor, ale proto, že je to současně ředitel státní nemocnice a současně podnikatel ve stejném oboru, ve kterém působí i ta nemocnice.

Ale to je zřejmě pod Vaší rozlišovací schopností. Možná by Vám to vysvětlil popelář Houfek, ačkoliv - ten je dnes nejspíš na Vaší straně, že?

6 0
možnosti
Foto

Za těch více jak třicet let, taková verbež jako dnes, dosud ve vládě nebyla.

9 0
možnosti
Foto

Mluvíte mi z duše a že už jsme těch vejlupků zažili:-)

4 0
možnosti
HH

Celkem by mě zajímalo, jak Babiš a Arenberger definují střet zájmů, protože ty pronájmy a odklon studií to je ukázkový příklad, a navíc je teď i sám sobě šéfem a měl by se kontrolovat...

7 0
možnosti
Foto

To jejich pojetí je jednoduché - střet zájmů je vždy, když se jejich zájem nekryje se zájmem těch druhých:-).

2 0
možnosti
AM

Nechci se Arenbergera zastávat, ale nesmíme se lekat počtu. Jde o to, jaké nemovitosti to jsou. Jeho "naivní hloupost", že neví, jestli za ně platí či neplatí daně, je trapná. Uvidíme, jak se vybarví ten "pronájem".

Ale měl by to zabalit sám.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas, že může jít o nějaké dílčí parcely (příjezdová cesta, apod.). Včera ale ukazovali nějakou jeho nemovitost a rozlohou to byl skoro zámeček.:-)

0 0
možnosti
Foto

Připadám si vždycky jako Alenka v říši divů, když p.ministr Arenberger promluví s tím svým blahosklonným úsměvem.

Přiznání k dani z nemovitostí.

Nevím, jaké máte zkušenosti vy, ale na FÚ probíhají (alespoň u nás a u mne konkrétně) velmi detailní kontroly toho, které nemovitosti přiznáváte. Každou odchylku od skutečnosti a to včetně časové souvislosti (nákup nebo prodej) úředníci řeší a okamžitě se ozývají, pokud není něco v pořádku.

Vůbec nechápu, že p.ministr podle všeho delší dobu něco jako soulad přiznání se skutečností neřeší.

Evidentně je to pod jeho rozlišovací schopnost.

Proč ale FÚ nekoná?

3 0
možnosti
Foto

Já si spíš myslím, že daňové přiznání měl v pořádku, ale neměl to majetkové. To ale stejně má být kontrolováno. Pokud se nepletu, tak to dělají na Ministerstvu spravedlnosti, takže to nejspíš zazdili tam.

Ale máte pravdu v tom, že o naše majetky a jejich zdanění kontroluje státní správa přepečlivě... Když jsem žádal o prověrku NBÚ, tak jsem zapomněl nahlásit převod garáže do osobního vlastnictví a skoro na 2 měsíce mi tu prověrku pozastavili.

To je další absurdita - státní zaměstnanci musí mít bezpečnostní prověrku, ale ministr nikoliv :-)

2 0
možnosti
MJ

Naprostý souhlas. Jen bych ještě na dokreslení morální úrovně tohoto ministra připomněl, že pouhé dva dny poté, co při svém jmenování na svou čest sliboval, že bude ctít Ústavu a zákony, v TV dumal nad tím, jak nejlépe zákony porušit...

1 0
možnosti
Foto

Určitě by se to dalo připomenout, ale já se zaměřil hlavně jen na tu kauzu z minulého týdne, kdy mě dost vytočilo, jak se pan ministr divil, proč by měl vůbec odstupovat, když to přece vysvětlil ?! :-).

1 0
možnosti
Foto

Karma. Možná jste zapomněl na Havlíčka. Jakého ten ze sebe včera v OVM dělal kvůli Arenbergerovi kašpara, to se hned tak nevidí. A korunu všemu nasadil Zeman, který by nic neměl proti Arenbergerovu odvolání, ale Babiše by volil za prezidenta. Neuvěřitelné. :-)

5 0
možnosti
Foto

Měl jsem nutkání je tam také zmínit, ale pak jsem si říkal, že ti 3 jsou zásadní. Havlíček je jen hlásná trouba Babiše a Zeman nemá pravomoc ho odvolat (ale uznávám, že z Hradu stačí často jen naznačit a Babiš už tancuje!).

A to se ještě vyjadřovala Schillerová, že je připravená do vinohradské nemocnice poslat hloubkovou kontrolu. Ta kontrola už tam dnes ráno měla zařezávat, ne ?!!!

Přeji hezký den a děkuji:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 40,75
  • Průměrná čtenost 1858x
Zajímá mě veškeré dění ve společnosti, zejména pak politika a fungování státní správy, ve které jsem 30 let pracoval. Věřím v lidskou slušnost a jen těžko se vyrovnávám s lidskou hloupostí spojenou s arogancí a beztrestností při porušování zákonů.

Seznam rubrik