Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Plést si politiku s fotbalem, přesněji řečeno kopanou, je opravdu exemplární příklad toho, jak smýšlejí někteří voliči.

V poltiice nehrají proti sobě jednotlivé týmy, ale některé strany se sdružují. Ať už do vládní či opoziční koalice.

Ve fotbale buď coby tým hrajete nebo nehrajete. Těžko se spojí Teplice se Spartou, aby hráli utkání proti Slávii. ;-D

Bohužel, Váš blog neobstojí ani jako nadsázka, jakkoli se domnívám, že je míněn vážně, bež špetky humoru.

0 0
možnosti
Foto

Možná, ale opravdu možná bych se místy víc přidržel té sportovní terminologie. Za ten hezký nápad Vám ale karmu tak jako tak dám. Hezký den a děkuji.:-)

1 0
možnosti
MM

Nevím, proč by strana, které to volební výsledek dovolí neměla vstupovat do vlády a tam pracovat pro své voliče? Jaký smysl má zůstat v opozici? Maláčová určitě vydobyla více pro lidi, kteří volli Čssd než Fiala s rovnýma zádama

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane Makovče,

otočím Vaší otázku - Lze občanům v zájmu partajničení lhát? Když strana slibuje voličům, že do vlády s trestně stíhaným premiérem NIKDY nepůjde a pak to poruší, je to v pořádku? Když prolomí svá vlastní usnesení a spolupracuje veřejně s komunisty, je to v pořádku?

Na rozdíl od Vás mně osobně to vadí a stejně bych kritizoval i jakoukoliv jinou politickou stranu. Je to otázka morálky.....

Co se týká paní Maláčové - evidentně nejste ekonom, tak zkusím uvést příklad pro Vaše pochopení. Pokud po svých rodičích zdědíte majetek a celý život budete šetřit pro své děti, aby se měly dobře, ale Vaše tchýně veškerý Váš majetek sebere (a ještě si vezme na jména Vašich dětí stomiliónovou půjčku v bance) a vše věnuje chudým lidem, budete s tím spokojen a budete jí chválit? Přece musíte vnímat, že jsme od generace našich otců převzali pomyslnou štafetu a nějaký majetek, který musíme předat další generaci, a nikoliv vše "prožrat", našim dětem předat zadluženou státní kasu a ještě chtít, aby nás ve stáří živili.

I když Vás nepřesvědčím, přesto Vám přeji hezký den....

4 0
možnosti
AF

;-D

Za neotřelý rozbor z kterého jsou chyby a postoje mnohem jasnější. R^

1 0
možnosti
Foto

Děkuji:-) a přeji hezký večer.

0 0
možnosti
Foto

ČSSD bohužel už hodně let nedělala levicovou politiku, resp. ji pořádně nedělala nikdy. Volební úspěchy stály na vyvolávání závisti a taky trošku na rozdavačném populismu - tyhle prostředky převzal Babiš a ČSSD tak už není potřeba. Tím je téma dalšího prvoligového pokračování tohoto týmu prozatím vyčerpáno. Co bude dál, to se uvidí. Každopádně jsou potřeba alespoň 4 roky mimo parlament, když teda Hamáček chtěl být poprvé a naposledy ministrem a pohrdl opozičními lavicemi, což by z něj jednou mohlo udělat předsedu vlády. /zase na druhé straně, vrabec v hrsti v podobě skoro 4 let na ministerstvu vnitra taky není k zahození - mám pro to jisté pochopení, je to lidské, jako každá kolaborace/.

1 1
možnosti
Foto

S většinou souhlasím, i když to vyvolávání závisti jsem nějak neregistroval. Osobně také myslím, že 4 roky mimo parlament je pro ČSSD málo. Je třeba, aby stranu nejprve opustily všechny ty přisáté pijavice, kterým nejde o ideály sociální demokracie, ale jen o vlastní kariéru. Pak musí začít pracovat s novými lidmi na novém, realistickým programu a opětovném získání důvěry voličů.

I když mohu chápat kolaboraci prostých lidí, nemám pro ni pochopení u politických vůdců. Nedávno jsem četl nějakou esej o problémech EU, kde autor tvrdil, že problém je především v tom, že v čele států jsou jen "nagelovaní panáci", ale nikoliv skuteční vůdci a patrioti. Myslím, že je to dosti výstižné a platí to samozřejmě i o naší zemi. Musíme doufat, že jednou opět budou v čele našeho státu morální autority, kterým půjde více o naší zemi než o svůj prospěch.

Hezký večer a děkuji za diskuzní příspěvek.

3 0
možnosti
MN

Pane Chválny, jste fanouškem tohoto klubu (aspoň bývalým)?

Protože Vaše odpověď na tuto otázku mi rozhodne dilema zda dát tomuto Vašemu článku karmu, či nikoli. Protože podle hesla "Když tě kritizuje nepřítel tak to děláš dobře" by mi mohl Váš dnešní blog připadat spíš škodolibou posměškem než dobře míněnou kritikou.

Děkuji za odpověď R^

Celkem by mě zajímalo zda pochvalné příspěvky v diskusi a plusy pod nimi jsou od přátel či nepřátel ČSSD.

0 1
možnosti
Foto

Zkusím odpovědět jednoduše - dříve jsem ČSSD respektoval jako standardní politickou stranu (i když jsem jí přímo nevolil), dnes si však o ní myslím, že opustila demokratické principy a nedůvěřuji jí, že je schopna vést naší zemi k prosperitě.

Mám mezi "starými" členy ČSSD i pár kamarádů, kteří mi už před cca 5 lety říkali, jak výrazně se ČSSD mění uvnitř. Dnes je to téměř zcela jen o "byznysu" a kariérismu pod vedením Hamáčka a jeho kliky, kteří ČSSD de facto zprivatizovali a jiné názorové platformy eliminovali.

Určitě nechci být škodolibý vůči socdem, a kritizoval bych jakoukoliv jinou stranu, pokud by se takto chovala - nezodpovědně navrhovala podobné hlouposti jako Jana Maláčová, odmítala dlouhodobě vyrovnat dluh Altnerovým dědicům nebo lhala v tak zásadní věci, že nevstoupí do vlády s A.Babišem a pak to porušila, vyhodila Petříčka, připomenout lze i kauzu Zimoly atd. Ta řada selhání je prostě už příliš dlouhá a vedení ČSSD za ně musí nést nějakou odpovědnost, jinak se takové jednání stane "normou"...

5 0
možnosti
MK

Nemělo by se zapomínat ani na vlastní gól, který padl ve chvíli, kdy přestali pouštět do hlediště fanoušky z jiných okresů. Ti na svůj klub zanevřeli a hlediště nyní zeje prázdnotou.

1 0
možnosti
PF

P96e88t18r 73F44r17ý24d16e52k

27. 9. 2021 17:43

Laurel a Hardy jsou fakt vtipni. Snazi se byt vetsi komousi, nez kscm.

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, že ty "nápady" o bydlení by snad ani KSČM nevyplodila, a tam jsou hodně velcí zoufalci :-)R^.

2 0
možnosti
Foto

O20t48a37k39a76r 21S94e92k77l

27. 9. 2021 13:11

Mno , socanům ten sestup asi patří . Paradoxně mně ale budou v parlamentu trochu chybět. Myslím , že tam patří - jako levice víceméně rozumná se ale musí začít chovat. Venezuela a jí podobní musí pryč.

Systém dvou dominantních stran ( USA , Německo, Velká Británie) je myslím nejlepší. Levice x pravice + erventuálně nějaká středová strana , jako možný jazýček na vahách.

U nás to taky tak dopadne. Co se asi stane s ANO a SPD po odchodu jejich majitelů.... Popel a prach jako z kdysi slavných "veverek ".

Už aby to bylo.:-/

8 1
možnosti
Foto

Souhlas.

I já bych nejraději viděl dvě silné strany, jako byla ODS a ČSSD a někdo jako KDÚ-ČSL tím jazýčkem. Bohužel v dnešním světě musíme ještě do systému chtě nechtě počítat i s extrémisty (viz strana Národního shromáždění ve Francii, AfD v Německu nebo SPD u nás).

Jestli se i u nás sníží počet stran, jsem poněkud skeptický. Pokud ano, pak za relativně dlouhou dobu. Babiš totiž jasně ukazuje, jak lze výhodně propojit politiku a byznys, a že dost velké části společnosti to nevadí...

1 2
možnosti
Foto

ČSSD se ve volbách ztrácí, protože naprostá většina stran se dala její cestou, kterou je nezodpovědná rozhazovačnost a hnutí ANO nevyjímaje. Politici pochopili, že voliče lze nejsnáze polapit na peníze a jsou jim lhostejné následky, které neustále se zvyšující státní dluh způsobí.

5 0
možnosti
Foto

ČSSD ztrácí hlavně proto, že jí lidé nevěří. Určitě máte pravdu, že se na tom podílí i nezodpovědnost a rozhazovačnost, ale oni nemají hlavně žádné osobnosti (Hamáček ani Maláčová to rozhodně nejsou) a rétory. Určitě i vyhazov Petříčka ukázal míru "totality" ve straně, která dnes v podstatě má jen jeden názor (a ostatní jsou potlačeny).

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 40,75
  • Průměrná čtenost 1858x
Zajímá mě veškeré dění ve společnosti, zejména pak politika a fungování státní správy, ve které jsem 30 let pracoval. Věřím v lidskou slušnost a jen těžko se vyrovnávám s lidskou hloupostí spojenou s arogancí a beztrestností při porušování zákonů.

Seznam rubrik